Saturday, December 1, 2007

Dan 69 - Deo kluba Misolovka

Imam jos 2 vikenda ovde... Sad vec nemam vremena da vidim jos puno toga, dosta toga sam videla ali London je takav grad da ni oni koji u njemu zive ne stignu da konzumiraju sve ono sto nudi, u to sam sigurna. Sad otprilike gledam da zaokruzim sliku, vidim eventualno jos neki must-see, kupim poklone i tako to.
Elem danas odoh da se pogledam taj longest running show in the world. Predstava je imala oko 23000 izvedbi od svog otvaranja pre 55 godina, na istom mestu svakog dana, St Martin's slatko malo pozoriste. Nije igrana samo jednom za sve te godine, na dan Agatine smrti. Zanimljiva prica, zaplet, obrt na kraju, klasicna who-done-it Agata, a interesantno je sto glumci na kraju predstave kazu kako si sad deo kluba, partner u zlocinu, i zamole da ne otkrijes rasplet, tj ko je ubica, onima koji predstavu nisu gledali. Ovo bas i nema neku poentu posle 50 godina, ali dobro, i to je deo tradicije. Ima jos nekih zanimljivosti, npr ne sme da se snima film Misolovka dok god se predstava izvodi (a to ce po svemu sudeci biti jos puuuno godina), ne smeju da se objavljuju knjige sa tekstom komada i sl. U vezi Agate i Londona inace ima jos puno zanimljivih prica, ali me mrzi sad ovde da ih pisem...
E da, bila danas i u knjizari na 6 spratova!! Fenomenalno, prava poslasticara, nema sta nema! Obisla sam samo delove nekih spratova, nemoguce je videti vise... I tako, ovde je inace Bozicne ludilo. Pocelo jos odavno. Ljudi pomahnitali, samo kupuju, nekim ulicama ne idu busevi zbog guzve. A grad je okicen prelepo. Okacicu slike sutra.